teenenzo.nl

Voetwratten

Een gewone voetwrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat. Voetwratten worden - net als wratten op andere plaatsen van het lichaam -  veroorzaakt door een virusaandoening.

Hoe herkent u een voetwrat
Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop druk.

Soorten voetwratten
Voetwratten zijn zeer besmettelijk. De gewone wrat komt meestal voor op jongere leeftijd. Er zijn verschillende soorten wratten, waaronder de ouderdomswrat. Het is een bruinachtige woekering van diverse afmetingen en kan overal op de huid voorkomen, ook op de voeten. Wratten verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.

Eerst naar de huisarts
Als u een voetwrat heeft, of denkt te hebben, adviseer ik u contact op te nemen met uw huisarts. Daar er bij een voetwrat altijd sprake is van weefselwoekering, zal ik u niet eerder behandelen dan met toestemming van de huisarts.  Mijn advies is dan ook aan u om de behandeling voor een voetwrat bij uw huisarts te doen. In de meeste gevallen wordt dit vergoedt door uw zorgverzekeraard.